November 2015
Dinsdag 8 december 2015 Ladiesnight bij Feel Your Web in Lisse

Kroon Evenementen organiseert op 8 december 2015 voor Feel Your Web, een conceptstore voor webwinkels, een Ladiesnight “get the X-mas spirit and feel the X-mas gifts”.Kaarten zijn verkrijgbaar in de winkel of door een email te sturen naar info@kroonevenementen.nl
September 2015

Congrestival Dunamare OnderwijsgroepJanuari 2015
WKRWerkkostenregeling (WKR)
 Sinds 1 januari 2015 is de nieuwe Werkkostenregeling (WKR) in Nederland van kracht. Werkgevers mogen voortaan nog maximaal 1,4% van het totale bedrag dat ze uitkeren aan salarissen, belastingvrij schenken. Voor extra’s boven dat bedrag geldt een eindheffing van 80%.

Dit kan gevolgen hebben voor uw events voor medewerkers. 
Dus moeten we de vraag stellen “Hoe organiseer ik een event, personeelsfeest of een incentive wat buiten het forfait van de werkkosten regeling valt?”

Voeg een kenniselement toe. 
Duidelijk is dat evenementen voor medewerkers met een zakelijk, inhoudelijk en/of trainingsdoel (in combinatie met een verplicht karakter) buiten de WKR vallen. Congressen, meetings, seminars, vergaderingen en studiereizen merken weinig van de WKR. Ook cursussen, excursies, studie- of opleidingskosten hebben vrijstelling van de WKR.

Zomaar een dagje zeilen op het IJsselmeer en dat uitje dan wegschrijven als teambuilding is niet genoeg. Wel als het uitje in een teambuildingstraject zit met trainingen. Uitjes in het teken van educatie of het verbeteren van vaardigheden vallen buiten het WKR forfait. Voeg een kenniselement toe aan het bedrijfstuitje of bedrijfsfeest, en het wordt niet aangeslagen onder de WKR.

Op de eigen werklocatie. 
De WKR stimuleert evenementen die in het bedrijfspand of op het bedrijfsterrein worden georganiseerd. En daar liggen voor professionele bureaus mogelijkheden. Er komt wel veel kijken bij het op eigen locatie organiseren van je eigen personeelsevenement. Het geschikt maken van het pand, de vergunningen, de veiligheid, de logistiek en hoe zorg je er voor dat de normale bedrijfsvoering daar zo min mogelijk last van heeft? Een goed eventbureau biedt dan uitkomst.

Personeelsvereniging of Personeelsfonds. 
Een andere mogelijke oplossing: personeelsfeesten die vergoed worden uit het potje van de personeelsvereniging, vallen buiten de WKR. De Belastingdienst beschouwt een personeelsvereniging namelijk niet als een bedrijfsonderdeel, maar als een afzonderlijke entiteit.’ Wat de zaak wel weer compliceert is dat een personeelsvereniging vaak niet BTW-plichtig is.

Kortom; wees creatief en benadruk het zakelijk karakter van het evenement! Daarnaast kan een werkgever nog steeds gebruik maken van andere onbelaste gerichte vrijstellingen en nihilwaarderingen (bv. transportkosten met openbaar of eigen vervoer, studiekosten, verhuiskosten, werkkleding, professioneel telefoongebruik, …).

Het is altijd goed om de redenatie bij uw belastinginspecteur te checken. Uiteraard adviseert Kroon u graag over uw bedrijfsevenement mbt de werkkostenregeling Neem contact op en wij helpen je verder met een goed advies en een verrassend idee voor je komende evenement. Bekijk ook de officiële pagina over de werkkostenregeling